Tervetuloa koiravalokuvaukseen!

Ihanaa, että olette tulossa kuvattavaksi! Olen luonut pienen lomakkeen, jonka kautta voit toimittaa minulle yhteystietosi ja tiedot kuvausmallista.

Lisäksi kuvaussopimuksesta löydät tarkemmat tiedot koskien muun muassa kuvien toimitusta ja käyttöoikeuksia.

Kuvaukseen valmistautuminen

Koiravalokuvaukseen kannattaa varata mukaan runsaasti koiralle mieluisia palkkioita, kuten nameja ja leluja. Koiralle on hyvä ottaa mukaan myös vettä, etenkin kesähelteellä voi tulla äkkiä kuuma, joten viilennyksestä on tärkeää pitää huolta.

Vapaana kuvatessa koiralle kannattaa laittaa helposti puettava panta tai valjaat. Mikäli koiraa ei voi pitää vapaana, varaa mahdollisimman ohut hihna ja kaulain (esim. näyttelyhihna, noutajahihna tai ohut liina), joka on helppo jälkikäsitellä kuvista pois. Koiralle voi kuvauksiin varata myös vaikkapa tyylikkään kaulapannan, mikäli sen kuviin haluaa.

Voit tuoda kuvaukseen myös rekvisiittaa, kuten vaikka koiran suosikkipehmolelun tai pehmoisen tekotaljan, jonka päällä ottaa poseerauskuvia. Mielikuvitus on rajana ja voimme näitä ideoita pohtia yhdessä ennen kuvausta!

Myös itselleen on hyvä valita mukava ja säänkestävä vaatetus, joka soveltuu valitsemaamme kuvauspaikkaan. Mikäli haluat yhteiskuvia koirasi kanssa kannattaa vaatteiden värit miettiä koiran väreihin sointuvaksi ja korostavaksi, esimerkiksi mustan koiran kaveriksi soveltuu hillityn vaaleat värisävyt.

Kuvaukseen kesto

Kuvaukseen on hyvä varata aikaa tunnista kahteen, riippuen hieman kuvausmiljööstä ja kuvattavien koirien määrästä. Kuvaustilanteessa ei mennä kelloa tuijotellen, vaan pyritään toimimaan rennosti ja tarjota myös koiramallille tarpeeksi aikaa levähtää. Tärkeää on tarjota iloinen ja palkitseva kokemus koiralle, jossa sitä ei vaadita suorittamaan liian vaikeita tehtäviä.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia