Kuvaussopimus

Valokuvaaja Aino Vakkilainen
www.ainovakkilainen.fi

Kuvien toimitusehdot

Kuvien koevedosten toimitusaika on 2-4 viikkoa. Koevedosgalleria sisältää kuvauksesta riippuen n. 20-50 kevyesti editoitua kuvaa. Koevedoskuvia ei saa käyttää. Asiakas valitsee haluamansa kuvat viikon sisällä (7 vrk) gallerian toimituksesta, jotka toimitetaan 1-2 viikon sisällä viimeisteltyinä, edellyttäen että kuvauspalvelusta koituva lasku on suoritettu.

Toimitettavien kuvien valinta on valokuvaajan harkinnassa. Asiakkaalla ei ole oikeutta nähdä kaikkia kuvia, mitkä eivät täytä valokuvaajan näkemystä teknisesti tai taiteellisesti, toiveita saa tilannekohtaisesti esittää.

Hinnat

Valokuvaus veloitetaan sillä hetkellä voimassa olevan hinnaston ja sopimuksen mukaisesti.

Yleisesti käytössä oleva hinnasto:

  • 90€ sis. 5 kuvaa
  • Lisäkuvat 10€ / kpl
  • Hinnat sisältävät ALV 24%

Koevedosten valinnan yhteydessä asiakas saa sähköpostiin laskun, jossa on maksuaikaa 14 vrk.
Laskutuspalveluna toimii OP Kevytyrittäjä -palvelu.
Lasku toimitetaan viimeistään 14 vrk koevedosgallerian toimituksen jälkeen.

Valitut kuvat

Asiakas saa linkin salattuun galleriaan, josta pystyy lataamaan valitsemansa kuvat täysikokoisina digitaalisina tiedostoina, värillisenä ja mustavalkoisena.

Kuvaaja säilyttää kuvia toimituspäivästä alkaen 12 kk ajan, eikä valokuvaajalla ole sen jälkeen velvollisuutta säilyttää asiakkaan kuvia.

Kuvien tekijänoikeudet

Valokuvaaja Aino Vakkilainen omistaa kaikki kuvien tekijänoikeudet. Kuvaajalla on oikeus käyttää ottamiaan kuvia yrityksen markkinoinnissa, sosiaalisessa mediassa, omissa projekteissaan, taidenäyttelyissä ja kilpailuissa ilman erillistä lupaa.

Kuvaajalla on oikeus myydä kuvia kolmannen osapuolen käyttöön, kuten kuvitukseksi lehtiartikkeleihin ja mainoksiin, sitoutuen kuitenkin toimimaan hyvän tavan ja hyvän maun mukaisesti. Mikäli kuvassa esiintyy tunnistettavissa oleva ihminen, kuvaa ei luovuteta kolmannen osapuolen käyttöön ilman erillistä suostumusta.

Mikäli kuvissa esiintyy alle 18-vuotiaita, ei kuvaaja koskaan julkaise kuvaa ilman lapsen huoltajan erillistä suostumusta.

Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä käyttäen harkintaa kuvien julkaisussa ja myynnissä.

Asiakkaan oikeudet

Asiakas saa kopioida ja teettää kuvia toimitetuista, käsitellyistä kuvista rajattomasti omaan käyttöönsä. Asiakas voi vapaasti julkaista lunastamiaan kuvia internetissä ja voittoa tavoittelemattomissa julkaisuissa (esim. rotuyhdistyksen jäsenlehti), sekä teettää kuvista kopioita ja kuvatuotteita omaan käyttöönsä tai lahjaksi.

Valmiita teoksia ei saa jälkikäsitellä (esim. rajata tai lisätä tekstiä tai filtteriä kuvan päälle) ilman valokuvaajan suostumusta.

Kuvia jakaessa (esim. sosiaalinen media, printti julkaisut) on käytettävä vesileimallista versiota tai mainittava kuvan ottajaksi Aino Vakkilainen.

Kuvaaja antaa luvan kuvien henkilökohtaiseen käyttöön myös kuvissa esiintyvän koiran osaomistajille, muille perheenjäsenille ja kasvattajalle.

Kaupallinen käyttö ja luovutus kolmannelle osapuolelle ilman erillistä sopimusta on kielletty.

Kuvauksen peruminen

Kuvauksen voi perua maksutta 24h ennen kuvausta, ellei toisin ole sovittu. Tämän jälkeen veloitetaan puolet sovitun kuvauksen hinnasta. Kuvausta voidaan myös siirtää vielä kuvausta edeltävänä aamuna, mikäli sää ei kuvausta salli.

Kuvien tyyli

Asiakkaan on hyvä tutustua etukäteen valokuvaajan tyyliin esim. nettisivujen ja sosiaalisen median kautta, jotta tiedostaa minkä tyylisiä kuvia on odotettavissa. Asiakas myös hyväksyy, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai vaihdella olosuhteiden takia.

Kuvien valmiiseen lopputulokseen vaikuttavat kuvauspaikka, vuodenaika, säätila, kuvausmallin persoona ja käytös, sekä kuvaajan oma visio.

Varaamalla valokuvauksen sitoudut noudattamaan yllä olevaa sopimusta.